Sidhuvudbild

Hammarby Konsthandel


Facebook.jpg

Välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!
Besökadress: AMD Riks, Jungmansgatan 123 A, 621 52 Visby
Öppettider tisdag-onsdag 10-14 och torsdag 18-20.
Postadress: AMD Riks c/o Hallberg Jungmansgatan 61 621 51 Visby
E-post kontakt: gotland@anhorigamotdroger.se
Telefon: Ordförande 0737 130406, vice ordförande 0738 329287.


God fortsättning på 2017 vill vi börja med att önska alla våra medlemmar eller andra som tittar in på vår hemsida!
Är du förstagångsbesökare kanske du vill ha lite information om AMD Anhöriga Mot Droger. Är det någon som rekommenderat dig att se vilka vi är eller har du kanske själv googlat dig fram via nätet. Kanske är du en närstående eller anhörig till en missbrukare som i din förtvivlan letat efter något eller några som kan ge dig ett gott råd på vägen hur du ska möta den det gäller. Kanske har du själv så få kunskaper om droger att du inte vet vart du ska vända dig eller vad du ska göra.
Vad än ditt utgångsläge för besöket på Riksförbundet AMD:s hemsida är, hälsar vi dig varmt välkommen och här kommer lite information om oss.
Riksförbundet AMD Anhöriga Mot Droger startade för snart 10 år sedan. Hjälp, vad tiden går och vad fort den går! Vi var då fyra föreningar som var med från starten, men ganska snart växte vi och blev fler och fler.
Merparten av våra medlemmar är nog inte anhöriga, det är vanliga människor som tycker att detta är en viktig fråga och vill stötta oss i vår verksamhet. Vi brukar säga att vi anhöriga till missbrukare är vanliga människor med ovanliga erfarenheter. Och det stämmer för även om det skrivs och pratas om droger nästintill var eviga dag på radio, TV och i pressen så har Sverige relativt sett få missbrukare. Men för varje enskild familj som drabbas av detta, kan man bara säga att det är en katastrof. För vi tror inga föräldrar eller andra vuxna vill att någon ska missbruka droger.
Vi jobbar så att när vi blir uppringda av någon som söker stöd och vägledning i en kaotisk situation, så bokar man in en tid för besök hos någon av våra lokalavdelningar. Var de finns ser du här på vår hemsida! Finns ingen där du bor eller ens i närheten där du bor, ring vår förbundsordförande eller vice förbundsordförande och prata med henne om dina problem. Bara att prata med någon som förstår och kan frågan kan många gånger kännas bra. Den som har turen att ha en lokalavdelning i sin egen hemkommun, kommer därefter om så önskas på ett personligt besök för samtal och vägledning. Känner man att detta var precis vad man önskat sig, bokar man in ett nytt besök och så många besök man själv vill ha eller behöver ha för att må bättre, följer därefter på det första. Alla besök på AMD är gratis, men vi vill förstås gärna att de som kommer till oss blir medlemmar hos oss.
Vi försöker varje år att ha en s k ANHÖRIG-kurs då vi över en helg åker bort med nytillkomna medlemmar för att lära oss mera men också för att lära känna andra i samma eller liknande situation. Vi lär oss att DU ÄR ALDRIG ENSAM! Även om det känns så vissa dagar, får man den här helgen nya vänner som man kan ringa till när det känns extra svårt hemmavid.
Vi erbjuder även andra externa kurser för att våra medlemmar ska känna sig uppdaterade och lära sig om nya droger som tillkommer i en aldrig sinande ström. Ofta bjuder hemmaföreningen på dessa med sponsring av Riksförbundet eller också betalar man kalaset själv.
Detta kort om AMD Anhöriga Mot Droger. Är det något vi glömt att berätta, ring gärna undertecknade så ska vi ge svar på alla dina frågor eller åtminstone så gott vi kan.

Än en gång: Känn dig välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!

Anne Hallberg, förbundsordförande
Lena Larsson, vice förbundsordförande

Ann Hallberg, förbundsordförande
Riksförbundet AMD Anhöriga Mot Droger
Tel 073 713 04 06
gotland@anhorigamotdroger.se

Hemsida från Lawebb