Sidhuvudbild

Hammarby Konsthandel


Facebook.jpg

Välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!
Besökadress: AMD Riks, Jungmansgatan 123 A, 621 52 Visby
Öppettider tisdag-onsdag 10-14 och torsdag 18-20.
Postadress: AMD Riks c/o Hallberg Trädgårdgatan 125, 621 54 Visby
E-post kontakt: gotland@anhorigamotdroger.se
Telefon: Ordförande 0737 130406, vice ordförande 0738 329287.


Lördagen den 13 maj kl. 10.00 hoppas vi riktigt många, helst alla, AMD-medlemmar runt om i landet kommer till Kärnmakaren, Kärnmakargränd 3 i Kallhäll, Järfälla kommun för då bjuder vi in till Mellanårsmöte. För medlemmar utifrån landet åker man pendeltåget mot Kungsängen eller Bålsta från Centralen, går av i Kallhäll och sedan går man en kortare sträcka till själva Kärnmakaren.
Vi har bjudit in Gunnar Bergström som är en mycket kunnig talare före själva mötet och han kommer bl a att ge oss information om nuläget på narkotikafronten.
Efter lunch börjar sedan själva mötet och till detta hoppas jag du som läser det här med din anmälan före 8/5 medsänt förslag på vad vi ska prata om den lördagen i maj.
Riksstyrelsen efterlyser en dialog med alla våra medlemmar och behöver lyssna av var intresse finns och för vad, vad förslag finns för verksamheter ute i landet som andra kan kopiera och göra hemma i sin egen förening, vilka förändringar som önskas från Riksstyrelsen med mera med mera. Lördagen är alltså medlemmarnas dag helt och hållet och vi från Riksstyrelsen och alla andra ska lyssna och lära! Inga frågor är oviktiga för vårt fortsatta arbete!

Så du som läser detta meddelande, ta med det till din hemförening, prata ihop er om vilka som ska åka på Mellanårsmötet, anmäl er direkt och glöm inte att skriva om ni vill äta fisk eller kött och glöm inte heller att skriva med anmälan vilka frågor ni vill ta upp på mötet. ALLA KOSTNADER STÅR AMD RIKS FÖR
Anmälan till: lena.larsson@la2.se
Riksstyrelsen har valts på årsmötet, men det är medlemmarna och deras arbete ute i föreningarna som är det viktigaste för AMD Anhöriga Mot Droger.
Riksförbundet AMD Anhöriga Mot Droger startade för snart 10 år sedan. Hjälp, vad tiden går och vad fort den går! Vi var då fyra föreningar som var med från starten, men ganska snart växte vi och blev fler och fler.
Merparten av våra medlemmar är nog inte anhöriga, det är vanliga människor som tycker att detta är en viktig fråga och vill stötta oss i vår verksamhet. Vi brukar säga att vi anhöriga till missbrukare är vanliga människor med ovanliga erfarenheter. Och det stämmer för även om det skrivs och pratas om droger nästintill var eviga dag på radio, TV och i pressen så har Sverige relativt sett få missbrukare. Men för varje enskild familj som drabbas av detta, kan man bara säga att det är en katastrof. För vi tror inga föräldrar eller andra vuxna vill att någon ska missbruka droger.
Vi jobbar så att när vi blir uppringda av någon som söker stöd och vägledning i en kaotisk situation, så bokar man in en tid för besök hos någon av våra lokalavdelningar. Var de finns ser du här på vår hemsida! Finns ingen där du bor eller ens i närheten där du bor, ring vår förbundsordförande eller vice förbundsordförande och prata med henne om dina problem. Bara att prata med någon som förstår och kan frågan kan många gånger kännas bra. Den som har turen att ha en lokalavdelning i sin egen hemkommun, kommer därefter om så önskas på ett personligt besök för samtal och vägledning. Känner man att detta var precis vad man önskat sig, bokar man in ett nytt besök och så många besök man själv vill ha eller behöver ha för att må bättre, följer därefter på det första. Alla besök på AMD är gratis, men vi vill förstås gärna att de som kommer till oss blir medlemmar hos oss.
Vi försöker varje år att ha en s k ANHÖRIG-kurs då vi över en helg åker bort med nytillkomna medlemmar för att lära oss mera men också för att lära känna andra i samma eller liknande situation. Vi lär oss att DU ÄR ALDRIG ENSAM! Även om det känns så vissa dagar, får man den här helgen nya vänner som man kan ringa till när det känns extra svårt hemmavid.
Vi erbjuder även andra externa kurser för att våra medlemmar ska känna sig uppdaterade och lära sig om nya droger som tillkommer i en aldrig sinande ström. Ofta bjuder hemmaföreningen på dessa med sponsring av Riksförbundet eller också betalar man kalaset själv.
Detta kort om AMD Anhöriga Mot Droger. Är det något vi glömt att berätta, ring gärna undertecknade så ska vi ge svar på alla dina frågor eller åtminstone så gott vi kan.

Än en gång: Känn dig välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!

Anne Hallberg, förbundsordförande
Lena Larsson, vice förbundsordförande

Ann Hallberg, förbundsordförande
Riksförbundet AMD Anhöriga Mot Droger
Tel 073 713 04 06
gotland@anhorigamotdroger.se

Mitt barn knarkar.
Mitt barn röker hasch.
Vem hjälper mitt barn sluta med droger.
Hjälp åt anhöriga till missbrukare.
Föräldrar till knarkande barn.
Min tonåring super varje helg.
Hjälp knarkande ungdom.
Vem lyssnar föräldrar knarkande.
Unga vuxna vem bryr sig om dom.
Hur ser man om någon är drogad.
Luktar det om cannabis.
Vad luktar det om hasch.
Nätdroger vad är det?
Tonåringar och droger.
Hur vanligt är det med marijuana.
Mitt barn har cannabis hemma vad gör jag.
Vilka ger ungdomar narkotika
Anhöriga Mot Droger vad gör dom.

Hemsida från Lawebb