Sidhuvudbild

Hammarby Konsthandel


Facebook.jpg

Välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!
Besökadress: AMD Riks, Jungmansgatan 123 A, 621 52 Visby
Öppettider tisdag-onsdag 10-14 och torsdag 18-20.
Postadress: AMD Riks c/o Hallberg Trädgårdgatan 125, 621 54 Visby
E-post kontakt: gotland@anhorigamotdroger.se
Telefon: Ordförande 0737 130406, vice ordförande 0738 329287.


Sommar och Midsommar är två ord som låter fint tycker jag och något som vi alla längtat mycket efter. Nu är sommar och midsommar här och det är bara att njuta av alla fina, långa, varma och sköna dagar. Nu ska batterierna laddas till max så vi har att ta av sedan när hösten kommer med kalla dagar, regn och blåst.
Tyvärr så är ändå inte sommaren bara sol och salta bad för alla. Jag minns som i går vår sommar 1983 när vi som bäst jagade vår då 15-åriga dotter som både själv fixat flytt hemifrån till fosterhem och sedan rymt därifrån med. Vi hade då inte den blekaste aning om vart hon tagit vägen utan vi fick själva leka detektiver och fråga runt så gott vi kunde. Och det var minsann inte det lättaste! Det var sommarlov och alla Kerstis klasskamrater hade skingrats för vinden och alla hennes nya ”vänner” kände vi inte alls till. Vilka hon köpt narkotika av, var dom fanns på kartan var helt oskrivna blad för oss i familjen.
Att hon stulit pengar från grannfamiljen där hon var fosterhemsplacerad och köpt en biljett till Köpenhamn fick vi så småningom veta och då var det bara att boka en resa för far och mig för att åka dit vi också och leta efter vår dotter. Är det någon som har en aning om hur stor denna stad är mitt i sommaren? Med hundratals, nej, tusentals människor gående på Ströget upp och ner. Att hitta vår dotter där var inte lätt.
Så var det inte heller där vi hittade henne utan det var på Polisstationen på Central-stationen i Köpenhamn i en fyllecell vi återsåg vår dotter. Skitig och ännu påverkad av något fick vi henne, levande, tillbaka efter några mycket oroliga dagar och nätter.
Ja, den sommaren 1983 kommer för evigt att finnas med i våra minnen av hur en sommar också kan bli.
Men låt oss nu ändå hoppas att sommaren 2017 blir en fin sommar för oss alla och att vi har många ljusa, glada minnen att berätta om i höst när vi ses igen för att påbörja eller fortsätta vårt viktiga arbete med att stötta och vägleda anhöriga till missbrukare.

Glad sommar till er alla från
Lena Larsson, vice förbundsordförande
Anne Hallberg, förbundsordförande

Vi försöker varje år att ha en s k ANHÖRIG-kurs då vi över en helg åker bort med nytillkomna medlemmar för att lära oss mera men också för att lära känna andra i samma eller liknande situation. Vi lär oss att DU ÄR ALDRIG ENSAM! Även om det känns så vissa dagar, får man den här helgen nya vänner som man kan ringa till när det känns extra svårt hemmavid.
Vi erbjuder även andra externa kurser för att våra medlemmar ska känna sig uppdaterade och lära sig om nya droger som tillkommer i en aldrig sinande ström. Ofta bjuder hemmaföreningen på dessa med sponsring av Riksförbundet eller också betalar man kalaset själv.
Detta kort om AMD Anhöriga Mot Droger. Är det något vi glömt att berätta, ring gärna undertecknade så ska vi ge svar på alla dina frågor eller åtminstone så gott vi kan.

Än en gång: Känn dig välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!

Anne Hallberg, förbundsordförande
Lena Larsson, vice förbundsordförande

Ann Hallberg, förbundsordförande
Riksförbundet AMD Anhöriga Mot Droger
Tel 073 713 04 06
gotland@anhorigamotdroger.se

Mitt barn knarkar.
Mitt barn röker hasch.
Vem hjälper mitt barn sluta med droger.
Hjälp åt anhöriga till missbrukare.
Föräldrar till knarkande barn.
Min tonåring super varje helg.
Hjälp knarkande ungdom.
Vem lyssnar föräldrar knarkande.
Unga vuxna vem bryr sig om dom.
Hur ser man om någon är drogad.
Luktar det om cannabis.
Vad luktar det om hasch.
Nätdroger vad är det?
Tonåringar och droger.
Hur vanligt är det med marijuana.
Mitt barn har cannabis hemma vad gör jag.
Vilka ger ungdomar narkotika
Anhöriga Mot Droger vad gör dom.

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in