Sidhuvudbild

Hammarby Konsthandel


Facebook.jpg

Välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!
Besökadress: AMD Riks, Jungmansgatan 123 A, 621 52 Visby
Öppettider tisdag-onsdag 10-14 och torsdag 18-20.
Postadress: AMD Riks c/o Hallberg Trädgårdgatan 125, 621 54 Visby
E-post kontakt: amdgotland@outlook.com
Telefon: Ordförande 0737 130406, vice ordförande 0738 329287.

Lördagen den 28 april avhölls Riksförbundet AMD:s årsmöte sedvanligt i Kärnmakaren i Kallhäll, Järfälla kommun. Ny styrelse skulle väljas, men först fick de närvarande medlemmarna lyssna till en historia ur verkliga livet berättad av Emeliya, en 22-årig ung kvinna som trots sin unga ålder varit med om mycket som vi gamlingar aldrig någonsin hinner uppleva under vår livstid. Emeliya är medlem i en organisation som kallas Knas Hemma och det var det hennes historia handlade om, men som namnet till trots ändå hade några ljusglimtar här och där och som bara bådar gott inför Emeliyas fortsatta liv.
Därefter följde sedvanliga årsmötesförhandlingar med vår sedvanliga årsmötesordförande Anita Mickos som i det civila är 1:a vice ordförande i Järfälla kommuns kommunfullmäktige. Jag minns inte vilken tur i ordningen Anita gästspelar hos AMD Riks, men hon är van att föra ett årsmöte och van att sköta ordförandeklubban så även detta år gick alldeles galant. På två timmar klarade vi av hela dagordningen med val av styrelse och genomgång både av tidigare verksamhet och kommande budget.
Ordförande, vice ordförande, kassör och sekreterare sitter kvar från den gamla styrelsen. Nya blev ledamot Linda Ekström Gotland, Bo Johnsson och Charlott Johnsson, ledamöter från Västerås och Thomas Johnsson, AMD Västerås, blev suppleant. Avtackade blev Karin Stenmark-Olsson från AMD Täby och Lotta Samuelsson från AMD Avesta.
Vi pratade både dåtid, nutid och framtid inom föreningarna och för de flesta rullar verksamheten på precis som vanligt med bland annat några samtal ibland och flera samtal ibland. AMD Västerås har haft en politikerutfrågning inför valet i höst och då var det fullt i salen av folk. AMD Järfälla ska ha sin politikerutfrågning den 17 maj och alla de åtta partierna i kommunen har tackat ja till att komma. AMD Gotland har bra samarbete med NBV i olika projekt. Alla föreningarna har haft årsmöte så alla föreningarna ska SNARAST också skicka in verksamhetsberättelse med uppgift om antalet betalande medlemmar till förbundsordföranden på Gotland.
Så åt vi en god lunch, pratade fritt om eventuella kommande verksamheter och vad vi hade på hjärtat helt utanför protokollet. Årsmötet avslutades kl. 14.30 och jag tror och hoppas att alla de närvarande var lika nöjda med sin dag som jag var.

Anne Hallberg ordförande
Lena Larsson Vice förbundsordförande
Anne Hallberg tel 0737 130406 amdgotland@outlook.com
Lena Larsson tel 0738 329287 lena.larsson@la2.se

Vi försöker varje år att ha en s k ANHÖRIG-kurs då vi över en helg åker bort med nytillkomna medlemmar för att lära oss mera men också för att lära känna andra i samma eller liknande situation. Vi lär oss att DU ÄR ALDRIG ENSAM! Även om det känns så vissa dagar, får man den här helgen nya vänner som man kan ringa till när det känns extra svårt hemmavid.
Vi erbjuder även andra externa kurser för att våra medlemmar ska känna sig uppdaterade och lära sig om nya droger som tillkommer i en aldrig sinande ström. Ofta bjuder hemmaföreningen på dessa med sponsring av Riksförbundet eller också betalar man kalaset själv.
Detta kort om AMD Anhöriga Mot Droger. Är det något vi glömt att berätta, ring gärna undertecknade så ska vi ge svar på alla dina frågor eller åtminstone så gott vi kan.
Än en gång: Känn dig välkommen till AMD Anhöriga Mot Droger!

Ann Hallberg, förbundsordförande
Riksförbundet AMD Anhöriga Mot Droger
Tel 073 713 04 06
amdgotland@outlook.com

Mitt barn knarkar.
Mitt barn röker hasch.
Vem hjälper mitt barn sluta med droger.
Hjälp åt anhöriga till missbrukare.
Föräldrar till knarkande barn.
Min tonåring super varje helg.
Hjälp knarkande ungdom.
Vem lyssnar föräldrar knarkande.
Unga vuxna vem bryr sig om dom.
Hur ser man om någon är drogad.
Luktar det om cannabis.
Vad luktar det om hasch.
Nätdroger vad är det?
Tonåringar och droger.
Hur vanligt är det med marijuana.
Mitt barn har cannabis hemma vad gör jag.
Vilka ger ungdomar narkotika
Anhöriga Mot Droger vad gör dom.

Logga in Hemsida från Lawebb Logga in